SAATLERE GETİRİLEN İLAVE EK GÜMRÜK VERGİSİ HAKKINDA..

DUYURU 1 !! ..
17 Nisan 2020 tarihinde 2424 Karar Sayısı ile İthalat Rejimi Kararına Ek Karar’ın yürürlüğe konması ile Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan
SAATLER 30 Eylül 2020’ye kadar %45, 1 Ekim 2020’den sonra %25 ilave ek gümrük vergisine tabi tutulacaktır. Konuyla ilgili ek verginin esnafımıza ve sektöre getireceği sıkıntılar yazıya aktarılmış ve TİCARET BAKANLIĞI İthalat Genel Müdürlüğü nezdinde ODAMIZ TARAFINDAN Sektörün büyük ölçüde etkileneceği ek verginin kaldırılması hakkında girişimde bulunulmuştur.

DUYURU 2 !!

%45-%25 oranında saatlere getirilen ilave ek gümrük vergisi hakkında Bu kararın yayımı tarihinden önce Türkiye’ye sevk edilmek üzere bir taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış olan eşyanın, bu kararın yayımı tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin tescili halinde bu karar hükümlerinin uygulanmaması için TİCARET BAKANLIĞI İthalat Genel Müdürlüğü nezdinde ODAMIZ TARAFINDAN girişimde bulunulmuştur.