İSKELE ARİF USTA KİMDİR ?

İSKELE ARİF USTA KİMDİR !..
Diğer İsmi Saatçi Arif 1954’te Çankırı’da doğdu..Memleketini çok seven memeleketinden ayrılmak istemeyen bir memeleket sevdalısıydı. Ufacak köyde kendine göre hayalleri vardır ve Arif Amca o dönemde ortaokula gidiyordu. 1968 de Amcası tarafından ortaokula gitmesini istemeyerek okulu yarım bırakıp Arif Amcayı İstanbul’a özendirip İstanbula gelmesini ikna etti. İstanbulun büyüleyici ve ihtişamlı manzaralarla karşılaştığı zaman İstanbulu gezme fırsatını bulmuştu. Tesadüf odurki saat alıp satan rahmetli -Arap Şaban amcayla tanıştı memeleketten geldiğini iş aradığını ve Saat Tamiri yapmak istediğimi söylediğinde bende bir ışık gördük ki hemen kabul etti. Ondan ilk saatlerimi alarak ne o saatleri ne yapacağımı bilmiyorum ,bu saatleri söküp takması gerekiyor ama ustası yok bekar odasında tek basına onları defalarca söküp takarak tamiri öğrendi.Allah herkese ayrı yetenek veriyor tamirde hataya yer yok.Bedava bile yapsan calıştırdığın saatten zevk alıyosun.ilk Dükkanı Eminönü İskelede açtı SAATÇI İSKELE ARİF İsmi ile meşhur oldu.İşi yaparken vicdanına sorardı Hakkı neyse onu alırdı Mesleğinin Hakkınıda verirdi.Daha sonra kuyumculardan ve saatçilerden bozuk saat ve parça toplamaya başladı. Tüm yatırımı Aldığı saatler Parçaları Satarken vicdanına göre fiyat Verirdi Bu parça piyasada yok özel fiyat vermezdi.
O zamanlarda Arif Amcaya göre bedava gibiydi şimdi çok katladı.Buda Arif Amcının şansı böyle olacağını bilmiyordu.Çok iyi bildiği şeyleri saklamadan çevresine gençlere anlatırdı. Çıraklar iyi usta oldu.Çankırı da doğan anayaşı 1954- 1957 diye nüfusa kayıt ettirmişler.Amansız Hastalığa yakalandı pes etmedi.Kalp kanser siroz tedavisi görüyor. Bunlar stres üzüntüden oluyor şimdi üzülmüyor hastalığı iyiye gidiyor herkese önce saglık diliyorum.Benim Mesleğimi kızıma devir edeceğim bu yatırımımı Kızım devam edecek.Ben mesleğime Aşığım seviyorum beni hayata bağlayan o saatin sesi der İskele Arif.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.Odamızın Üyesi
SAATÇİLER ODASI – MART 2021