ALİ GALİP ORAK KİMDİR !… (CAN CAN SAAT GAZİANTEP )

Ali Galip ORAK 1958 Yılında Gaziantep de doğdum, Evli ve 5 çocuk babasıyım. İlk ve Orta öğrenimimi Gaziantepde yaptım. Orta öğrenimime gece okulunda devam ederken
1972 yılında rahmetli ve değerli ustam Saatçi Ziya Aslantürk’ün (Fazıl Aslantürk’ün babası) yanında mesleğe adım attım. 1978 Yılına kadar ustamın yanında parça satışı ve mekanik saat tamiri üzerine çalıştım. 1980 yılı sonunda Askerlik görevimi tamamladıktan sonra Ustam Rahmetlinin dükkanını devraldım ve kendi ticari hayatıma başlamış oldum.
1982-1983 yıllarında saat camı üretimi yaptım ve ağırlıklı olarak İran’a sattım. 1986 Yılında İsviçre seyahatinden sonra saat yedek parçası ithalatı yapmaya başladım.
Saatçilik mesleğimi devam ettirirken bir çok farklı sektörlerde (alabalık üretimi, ayakkabı üretimi, oluklu mukavva, plastik saat kayışı , iş eldiveni ) girişimlerimden sonra
2016 yılında Akü ithalatına başladım, 2019 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Kuru Akü üretim tesisini kurdum. Şuan Gaziantep de akü üretimi ve saat yedek parça satışı işini çocuklarımla beraber devam ettirmekteyim.
SAATÇİLER ODASI – MAYIS 2021
İzinsiz kopyalanamaz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dil Değiştir»