MARKETLERDE SAAT SATIŞININ KALDIRILMASI İÇİN TALEPTE BULUNULMASI HAKKINDA

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı kanun teklifi taslağına göre, perakende ticaretin rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması ve perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesi için bir dizi düzenlemeye gidilecek. Taslağa göre, zincir mağazaların geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması ve perakendecilere korunma sağlanması için zincir marketlerin bazı ürünleri satmasına yasaklama getirileceği kaydedildi.
Saat sektöründe büyük firmaların, büyük market gruplarına toptan olarak sattığı saatler esnafı zor durumda bırakıyor.Özellikle pandemi döneminde saatlerin İnternet satışının hızla çoğalmasıyla birlikte sıkıntıya giren saatçi esnafı, birde üstüne büyük market zincirlerinin ucuz saat satışını hızlandırmasıyla kepenk kapatma noktasına geldi.
Büyük market grupları ekonomik güçlerinden dolayı, yüksek sermaye ortaya koyarak, toptancılardan yüksek miktarda saat aldıkları için, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış mağazalarında saatleri düşük fiyattan satabilme imkanı sağlamaktadır. Haksız rekabet ortamına zemin sağlayan bu durumla esnafımız artık baş edemez hale gelmiştir.
Bu bağlamda odamıza senelerdir saatçi esnafımızdan gelen şikayetler doğrultusunda marketlerde saat satışının da yasaklanması ve kanun taslağına bu konunun da ele alınması için talebimize istinaden Türkiye Madeni Eşya Federasyonu tarafından gerekli kurum ve kuruluşlara girişimde bulunulmuştur.
BAŞKAN SEDAT GÜNGÖRÜR

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dil Değiştir»